Hvem er vi?

StramtTungebånd.dk er drevet af de samme kræfter, der står bag Foreningen for Orofasciale, Myofunktionelle Problemer (FOMP). Det er en patientforening, som har til formål at udbrede den nyeste viden om blandt andet stramt tungebånd.

Redaktør på hjemmesiden og vores sociale medier er journalist Charlotte Hansen.

Siden er drevet på frivillig basis med et formål om at udbrede viden om stramt tungebånd hos både babyer, børn og voksne.

Hvorfor har vi lavet dette website?

Stramt tungebånd er en lidelse, som desværre med tiden er blevet et overset emne i det danske sundhedsvæsen, og som der ikke er lavet ret meget forskning i.

Det er en skam, for stramt tungebånd kan give mange gener – ikke blot hos babyer og nybagte mødre, som kæmper med at få amningen til at lykkes, men også hos børn og voksne.

Mange er blevet mødt med skepsis fra det danske sundhedssystem, og de fleste har måtte kæmpe sig igennem en skov af fagfolk, som alle har overset problemerne, før forældrene selv endelig har fundet ud af, at deres problemer skyldtes et stramt tungebånd.

Os, der står bag siden, har selv oplevet at stå med børn med stramme tungebånd, som ikke kunne få hjælp i det danske sundhedssystem. Vi har dengang selv måtte søge os frem til den nye viden og eksperter i udlandet.

I 2017 besluttede vi os for at dele denne viden med andre, som manglede den information, vi selv ville ønske, vi havde kendt til, da vi stod midt i problemerne. Derfor oprettede vi i september 2017 denne hjemmeside.

Det er vores håb, at vi, ved at dele vores erfaringer og viden om stramt tungebånd, kan bidrage til, at flere fagpersoner begynder at få øjnene op for, hvor meget et stramt tungebånd kan påvirke både krop og sind, og at mennesker, der lider som følge af stramt tungebånd, lettere kan finde hjælp til behandling.

Hvor har vi vores info fra?

Der er endnu ikke er forsket meget i stramt tungebånd og dets betydning. Derfor vil der løbende blive tilføjet og fulgt op på den information, du finder her på siden.

Vi lægger stor vægt på, at al information på denne side er fagligt dokumenteret, bortset selvfølgelig fra de personlige beretninger.

Vi forsøger primært at videregive erfaring fra de førende eksperter inden for forskning i tungebånd, blandt andet den amerikanske øre-næse-halslæge Dr. Bobby Ghaheri, den amerikanske børnetandlæge Dr. Lawrence A. Kotlow og den hollandske tandlæge Dr. Kirsten Slagter.

Er du behandler?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du som behandler er interesseret i at vide mere om stramt tungebånd, eller hvis du ønsker at bidrage til denne side.

Hvis du ønsker at vide mere om stramt tungebånd, kan vi varmt anbefale at læse Dr. Ghaheris blog, eller at følge ham på facebook, hvor han ofte opdaterer og kommenterer på den nyeste viden. Han har også lagt en åben invitation ud til behandlere, der ønsker at vide mere, om at kontakte ham direkte.

Har du info eller kommentarer, som du mener, kan være relevant for os? Så skriv endelig til os på: info@stramttungebaand.dk