Profil

CHARLOTTE K. JOHANNSEN

Jeg er uddannet OMFT-terapeut og Buteyko Vejrtrækningsinstruktør (CertBBM) med speciale i stramt tungebånd og søvnforstyrrende vejrtrækning.

Jeg har siden 2017 hjulpet flere tusinde voksne og forældre til børn med stramt tungebånd med viden og støtte, så de med ro i maven kunne beslutte, om de skulle få klippet det stramt tungebånd eller ej.

Jeg kan hjælpe med vurdering af tungebåndet og mundmotorikken, og jeg kan lave særligt tilrettelagte træningsforløb med både OMFT-træning og vejrtrækningstræning.

Jeg har selv levet med søvnapnø i mere end 30 år, og har på egen krop mærket, hvor stor en forskel det kan gøre for både søvnen og livskvaliteten at få klippet tungebånd, genoptrænet mundmotorikken og arbejdet med vejrtrækning.


Jeg fik klippet mit tungebånd i en alder af 32 år, og så er jeg mor til to drenge, der har fået klippet deres tungebånd som hhv. 4 måneder gammel baby og 3-årig.

Jeg har selv gået vejen, og holder mig hele tiden opdateret på den nyeste viden inden for områderne stramt tungebånd og søvnforstyrrende vejrtrækning.

Jeg har siden december 2020 været tilknyttet Ergo for Dig i Herning. Det er gennem Ergo for Dig, du kan booke tider hos mig til undersøgelse.

Jeg kan hjælpe dig online eller i klikken i Herning – se mere om mine ydelser via linket HER

Uddannelse

(Igangværende) 2022: Tongue-Tied Academy fra Tongue Tie Center Alabama v/ Richard Baxter
September 2021: Cert. OMFT-terapeut fra OMFT-Akademiet
Marts 2020: Basiskursus i Orofasciale Dysfunktioner og Stramt Tungebånd fra OMFT-Akademiet
Oktober 2020: Cert. International Buteyko Breathing Instructor (BBI) fra Buteyko Clinic International

Efteruddannelse

November 2022: Breathing & Sleep Health Summit
April 2022: 2022 Recovery & Sleep Summit
April 2022: OMFT-kursus (opfølgning) ved OMFT-Akademiet
Februar 2022: Integrative Airway Summit 2022
April 2021: 2021 Recovery & Sleep Summit

Andet

  • I 2022 udkom den danske oversættelse af Richard Baxters bog “Stramt tungebånd”, som jeg har oversat til dansk.
  • Jeg har siden marts 2021 undervist i orale dysfunktioner/et stramt tungebånds indflydelse på vejrtrækningen på kurserne “Basiskursus i Orale Dysfunktioner og Stramt Tungebånd” og “OMFT-kursus”, som afholdes af OMFT-Akademiet.
  • Jeg har TungebåndsKlubben på facebook, hvor jeg hjælper forældre til børn med stramt tungebånd med viden og støtte i alt, hvad der hører med til behandlingen af et stramt tungebånd.
  • I 2019 var jeg med til at stifte Foreningen for Mundmotoriske Problemer (FOMP), som jeg stadig sidder i bestyrelsen i. Jeg har siden været administrator i den facebookgruppe, der er tilknyttet foreningen.
  • Fra 2017-2019 var jeg en del af administratorholdet i Dansk Støttegruppe for Stramt Tungebånd på facebook.