Kropsbehandling

Kropsbehandling er en essentiel del af behandlingen af stramt tungebånd.
Man bør aldrig få foretaget et klip af tungebåndet uden også at planlægge et forløb med kropsbehandling, da spændinger kan påvirke både kvaliteten af klippet og helingen bagefter.

Længere nede finder du en liste over behandlere, der har god erfaring med stramt tungebånd. Listen sammensættes ud fra de erfaringer, patienterne har med behandlerne. Stramttungebaand.dk er på ingen måde sponsoreret eller på anden måde økonomisk involveret med de nævnte behandlere.

Kropsbehandling er vigtigt ved klip af stramt tungebånd

Hvad er et godt forløb med kropsbehandling?

Det anbefales at få arbejdet kroppen godt igennem både før og efter klip af tungebåndet, så såret får de bedst mulige betingelser for at lukke sig rigtigt. Et klip kan aldrig stå alene som behandling.

Når tungebåndet bliver klippet, er det vigtigt at behandle hele kroppen både før og efter indgrebet, fordi alle musklerne skal lære at arbejde på en ny måde.

Kiropraktorer, osteopater og kranio sakral terapeuter kan løsne op for spændinger i kroppen, hvilket kan lindre symptomerne og rette kroppen forud for et klip, og afhjælpe spændinger og støtte kroppen i genoptræningen efter klip.

Spændinger kan opstå i forbindelse med aftercare, ved tandfrembrud, sygdom eller udviklingsspring. Derfor kan kropsbehandling være nødvendigt længe efter klippet.

Hvor meget behandling er nødvendigt?

Det er individuelt, hvor meget kropsbehandling, den enkelte patient har brug for både før og efter et klip af tungebåndet.

Som udgangspunkt har større børn og voksne behov for mere end helt små babyer, da de har gået med problemerne i længere tid, og kroppen derfor har lært sig selv at kompensere for smerter og spændinger.

Hovedreglen er “jo længere behandlingsforløb, jo bedre”. Som udgangspunkt er det en god idé at starte 1-2 måneder før klippet og blive ved i minimum de uger, man laver aftercare (op til 8 uger efter).

I starten anbefaler vi, man går med cirka en uges interval i alle de uger, man laver aftercare. Senere kan man øge intervallet eller få behandling ved behov, sygdom, tandfrembrud, tilbagefald og så videre.

Det er en god idé at få behandling så tæt på klippet som muligt, både lige inden og lige efter. Der bør ikke gå mere end en lille uge fra man får klippet tungebåndet, til man får kropsbehandling.

Godt at vide, inden du vælger din behandler:

Det kan være svært at vide, hvilken slags behandler, man skal vælge. Nogle får mest ud af at tage til en kiropraktor, mens andre får mere ud af de blidere behandlinger hos en osteopat eller ved kraniosakral terapi. Den eneste måde, man kan finde ud af det på, er desværre ved at prøve sig frem.

Osteopat: De fleste danske osteopater har en uddannelse som fysioterapeut bag sig, og har herefter taget overbygningen til osteopat.
En osteopat behandler alt væv i kroppen – knogler, led, muskler, nerver og organer – ved hjælp af blid massage og akupressurtryk.
Det er en helhedsorienteret behandling, hvor behandleren søger at korrigere hele kroppen. Du kan derfor opleve at få masseret dine ribben, selvom din smerte umiddelbart sidder i nakken.
Der gives tilskud til behandling gennem de fleste sygeforsikringer.

Kiropraktor: En kiropraktor søger med tryk og massage at løsne spændte eller låste muskler og led. Særligt kendetegnende for kiropraktik er den manipulationsteknik, som kun må anvendes af kiropraktorer – den der får leddene til at “knække”. Behandlingen til børn er dog betydeligt mere skånsom, og har mere karakter af blid massage og motoriske øvelser.
Der gives tilskud til behandling gennem de fleste sygeforsikringer.

Kranio Sakral Terapi (KST): Er en alternativ behandlingsform, og er den blideste af de tre. Denne behandlingsform er god til at løsne spændinger i munden, omkring tungebenet og i nakken. Ved hjælp af lette tryk, søger behandleren at bringe balance i centralnervesystemet og i kroppen som helhed.
Der gives ikke tilskud til denne behandlingsform.

Vores erfaring viser, at det bedste resultat opnås ved at blande de tre behandlingsformer i et længerevarende forløb.

Nedenfor er en liste over behandlere, som de personer, der opsøger denne hjemmeside for vejledning, har haft positive oplevelser med

Et krav for at komme på denne liste af behandlere er, at flere medlemmer i støttegruppen har haft gode oplevelser ved behandleren i forbindelse med klip af tungebåndet.

Behandlerne på denne liste er bekendt med sammenhængen mellem stramt tungebånd og spændinger i kroppen.
Behandlerne på denne liste ved, at et stramt tungebånd ikke kan behandles væk med kropsbehandling alene, og at det ikke kan strækkes længere (max 3%).

Dette betyder ikke nødvendigvis, at behandlerne støtter et klip af tungebåndet, blot at behandlerne ikke påstår at kunne give behandling, der kan stå i stedet for et klip, såfremt problemerne skyldes et stramt tungebånd.

VIGTIGT: Spørg efter den navngivne behandler fra klinikken, da der ikke er garanti for, at alle behandlere på klinikken ved nok om stramt tungebånd.

Listen redigeres løbende ud fra de tilbagemeldinger, vi får fra medlemmerne.

________________

Sjælland

BORUP: Camilla Maints Hansen, Borup Osteopati (Osteopat)
FREDERIKSBERG/ØSTERBRO: Didde Thorsted, Qklinic (Osteopat)
GREVE: Henrik Bruhn, BodyHelp (KST)
HILLERØD: Lone Bork Petersen, Kiropraktorhuset Hillerød (Kiropraktor)
HILLERØD/ FREDERIKSBERG: Marie-Louise Hvid Schmeisser (Osteopat)
HUMLEBÆK: Kenny Bagge, aTreatment4You (KST)
KØBENHAVN S: Anne Winther Vind & Thea Geelbak, Ørestad Kiropraktik og Sundhed (Kiropraktor + Fysioterapi)
KØGE: Anita Nygaard Thorsen, Søjlen (KST)
VANLØSE: Camilla Maints Hansen, Vanløse Osteopati (Osteopat)

Fyn

ODENSE SØ: Anne Marie Lasthein Jensen, Fokus På Dig (Fysioterapi + KST)
(NB: Anne Marie var tidligere tilknyttet Bullerup Svømmebad, men er det ikke længere. Der er en anden behandler tilknyttet nu, som vi ikke kender til.)

Jylland

AABENRAA: Erik Døssing, Klinik Bøgen (Osteopat)
AARHUS: Tina K. Rasmussen, Team Osteo (Osteopat)
BRANDE: 
Charlotte Giuliani & Marie Harley, Din Kiropraktor/ Børnekiropraktor (Kiropraktor – kun børn)
ESBJERG: Berit Bebe, Krop & Ansigt (KST + massage)
ESBJERG: Berit Bøgh, Kiropraktorerne Skolegade (Kiropraktor)
ESBJERG: Christian Østergaard, Ret min ryg (Osteopat – kun voksne)
HENNE: Bjarne Pedersen, Rav Mads Hus (KST)
HERNING/HOLSTEBRO: Lone Ohm, Klinik for Osteopati og Fysioterapi (Osteopat)
KOLDING: Anita Damgaard Skau, Flic Flac Kiropraktorerne (Kiropraktor)
KOLDING: Camilla Thinggaard (KST + organmassage)
KOLDING: Lisbeth Hove Vestergaard, Osteopatiklinikken (Osteopat)
NØRRESUNDBY: Joann Lundis, Kiropraktisk Klinik Nørresundby (Kiropraktor)
RANDERS: Bolette Brunmark, Rygcenter Randers (Kiropraktor)
SKJERN:
Heather Smith, Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral terapi (KST)

Holland

GRONINGEN: Giulia Lufino, In Synergy (Kiropraktor – i gåafstand fra Kirsten Slagters klinik)


Har du gode erfaringer med en behandler, der ikke er på listen? Tip os gerne på info@stramttungebaand.dk

Hvis du er behandler, må du meget gerne opfordre dine patienter til at anbefale dig. Man kan kun blive skrevet på listen ved direkte anbefaling fra klienter. Hvis du står på vores liste, og ikke længere ønsker det, er du velkommen til at kontakte os, så fjerner vi dig straks.