Kontakt

Kontakt

Stramt tungebånd - få den nyeste information her

Mit navn er Charlotte K. Johannsen.
Jeg er uddannet Buteyko Vejrtrækningsinstruktør (CertBBM) – og så er jeg mor til to børn, som er født med stramt tungebånd.

Jeg har siden 2017 hjulpet mere end 1000 voksne og forældre til børn med stramt tungebånd med at finde den viden, de manglede, så de med ro i maven har kunne beslutte, om de skulle få klippet det stramt tungebånd eller ej.

Hvis du eller dit barn har spørgsmål omkring stramt tungebånd, OMFT-behandling eller vejrtrækning, er du velkommen til at skrive en mail til mig på: info@stramttungebaand.dk


Du kan også finde mig på instagram: www.instagram.com/stramttungebaand
eller facebook: www.facebook.com/stramttungebaand

Når du skriver, så husk: Det koster dig ingenting at få min hjælp, men da jeg laver arbejdet i min fritid, kan der gå nogle dage, før du får et svar. Hvis du har brug for et svar her og nu, vil jeg anbefale at søge råd i denne facebookgruppe i stedet (hvor jeg også er administrator): www.facebook.com/groups/fompgratisgruppe

Hvorfor har jeg lavet den her hjemmeside?

Stramt tungebånd er en lidelse, som desværre med tiden er blevet et overset emne i det danske sundhedsvæsen, og som der endnu ikke er forsket meget i.

Det er en skam, for stramt tungebånd kan give mange gener – ikke kun hos babyer og nybagte mødre, som kæmper med at få amningen til at lykkes, men også hos større børn og voksne.

Mange bliver mødt med skepsis fra det danske sundhedssystem, når de beder om hjælp til at løse de problemer, et stramt tungebånd kan give, og de fleste har måtte kæmpe sig igennem en skov af fagfolk, som alle har overset problemerne, før de selv endelig har fundet ud af, at deres problemer skyldtes et stramt tungebånd.

Jeg har selv levet med et uopdaget, stramt tungebånd i 32 år. Det har givet mig problemer med blandt andet sengevædning, angst og søvnapnø i mange år, men det var først, da fik børn med stramme tungebånd, som ikke kunne få hjælp i det danske sundhedssystem, at det gik op for mig, at de udfordringer kunne skyldes et lille bånd på undersiden af tungen.

Det er mit håb, at jeg med denne hjemmeside kan gøre denne viden nemt tilgængelig, og at jeg kan hjælpe andre voksne og forældre til børn med stramt tungebånd til at finde frem til den hjælp, de har brug for.

Hvor kommer den information, jeg deler, fra?

Der er endnu ikke er forsket meget i stramt tungebånd og dets betydning. Jeg bruger virkelig meget tid på at læse denne forskning og uddanne mig inden for emnet, og jeg deler løbende info, der kan være relevant for dig at læse om.
Derfor vil der løbende blive tilføjet og fulgt op på den information, du finder her på siden.

Jeg samarbejder sammen med flere faggrupper, som beskæftiger sig med emnet – blandt andet ØNH-læger, tandlæger, OMFT-behandlere, talepædagoger, ergoterapeuter, kiropraktorer, osteopater m.fl., som er gavmilde nok til at dele ud af deres erfaringer.

Interesseret i et samarbejde?

Jeg bruger min fritid på at opdatere denne side og indgår ikke i økonomiske samarbejder – men jeg vil altid gerne høre flere vinkler på emnet!

Du er derfor altid velkommen til at kontakte mig, hvis ønsker at bidrage til denne side med din viden.

Har du info eller kommentarer? Så skriv endelig til mig på: info@stramttungebaand.dk